Родина молдаван незаконно поселилася на Кременеччині


Виявлено 65 незаконних мігрантів і стягнено 300 тисяч гривень штрафів – результат профілактичних заходів «Мігрант» на Тернопільщині

З 1 березня по 31 травня на території усієї України тривали цільові профілактичні заходи з нагляду та контролю за виконанням законодавства в міграційній сфері під умовною назвою «Мігрант». Увесь цей час міграційники разом із правоохоронцями активно перевіряли місця можливого перебування, проживання чи працевлаштування іноземців як на території обласного центру, так і в районах. Під час однієї з таких перевірок на Кремениччині виявлено одразу 9 громадян Республіки Молдова, які незаконно знаходились на території України. Примітно, що усі вони були родичами. Щодо порушників прийнято рішення про примусове повернення з України, яке вони уже виконали.
Загалом за час проведення заходів виявлено 65 іноземців, які перебували на території України нелегально. Щодо 63 осіб прийнято рішення про примусове повернення в країну походження, 1 іноземця на виконання рішення суду видворено за межі України, ще 1 поміщено в пункт тимчасового перебування іноземців, де він очікуватиме видворення.
Також майже 200 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про правовий статус іноземців та осіб без громадянства, як іноземців, так і українців, які сприяли іноземним громадянам у скоєні даних правопорушень. Загальна сума накладених штрафів становить без малого 300 тисяч гривень.
❗️Попри завершення профілактичних заходів, робота з протидії нелегальній міграції триватиме й надалі.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення