У Тернополі одну із вулиць офіційно назвали іменем загиблого Андрія Пушкаря

Відтепер вулиця "Проектна-206 "на новозбудованому мікрорайоні "Південний" носить ім'я спортсмена Андрія Пушкаря.

Таке рішення, на основі петиціїї від тернополян, підтримали депутати тернопільської міської ради на засіданні сесії, що відбулось 6 червня.
Нагадаємо, Андрій Пушкар -  багаторазовий чемпіон України, Європи та світу з армреслінгу, родом із Кременеччини трагічно загинув у ДТП 14 листопада 2018 року.
Тернополяни запропонували увіковічнити пам'ять спортсмена у назві однієї із вулиць міста. Електронну петицію з цього приводу підписало 313 осіб із 300 необхідних для розгляду.

Далі ж рішення про перейменування вулиці розглядали на сесії міськради.

- Вулиця знаходиться в районі новоствореного мікрорайону "Південний", який створювався для Воїнів АТО, - каже начальник управління містобудування, архітектури та кадастру Василь Бесага.

Депутати рішення підтримали. "За" проголосували 33 народних обранці.

Довідка Андрі́й Анато́лійович Пушка́р народився 6 серпня 1985 р в м. Кременець Тернопільської області. Український спортсмен-рукоборець, тренер, заслужений майстер спорту України (2006 р), багаторазовий чемніон України, Європи та світу. Всього Андрій Пушкар 15 разів був чемпіоном світу, 16 разів — чемпіоном Європи, 7 разів вигравав кубок світу серед професіоналів… В Україні завоював близько 200 медалей з різних турнірів, а з усього світу — з понад 30 країн.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення