Чому контейнерів для сміття у Кременці не вистачає, що планують робити і хто за що відповідатиме


Зустріч громади і міської влади ініціювала спілка атовців. Планували обговорити найважливіше - про те, що люди не зовсім розуміють змісту оприлюднених договорів чи окремих їх пунктів. Те що в місті, все ж, не вистачає сміттєвих баків.

За яким графіком збирають сміття. За що відповідає КП “Міськводгосп”, а за що КП “Благоустрій”. Які побутові відходи можна, і які не варто викидати до сміттєвих контейнерів. Що робити з габаритними побутовими відходами.
"Надія Медецька запропонувала оприлюднити графік вивезення сміття та правила поводження з побутовими відходами"

Не на всі питання були відповіді. Але заступники міського голови обіцяють питання вирішувати найближчим часом. На зустріч вони прийшли усі троє. Керівник та юрисконсульт КП “Міськводгосп” теж  були присутні. Кілька небайдужих кременчан, котрі намагалися розібратися з усім самотужки і один депутат міської ради.

Мешканка вулиці Козубського Іванна Запольська, підготувалася до зустрічі заздалегідь. Прийшла із фото до і після прибирання. Відслідковувала із самого ранку.
Сміттєвих баків на попереднє місце не встановили, але люди за звичкою сміття туди продовжують зносити. Фіксувала все на фото і відео.

Каже, що мешканці цих будинків люди літні і до нових смітників їм далеко.
Іванні пояснили, що таких несанкціонованих тепер місць у Кременці тепер додалося, бо смітників поки не вистачає, та й новий автомобіль, на ділянку про яку вона розповіла, не виїжджатиме з технічних причин.
Аби вирішити проблему Іванни та схожих територій, попередньо домовилися про виготовлення  інформаційних вказівників аби мешканці не складали більше сміття там, де не встановлено сміттєвих контейнерів.
А де встановити нові контейнери, щоб усім було зручно, будуть домовлятися.
Натомість Надія Медецька задоволена тим, як прибрали гору сміття поруч із недобудованим будинком з аварійним краном по вулиці Чернихівського. До цього побутові відходи там складували два роки.  
Перший заступник міського голови Микола Матвіюк зазначив, що для міста закупили 120 сміттєвих баків. В процесі обіцяють закупити ще. Адже в період, коли у місті сміттям займався “Катруб”, таких контейнерів було 250.
Одразу ж додав, що є проблема.
“На фірмі, де купували контейнери, в наявності наразі більше немає. Закуповували баки, котрі вже були у вжитку”, - каже Микола Матвіюк.
Купували не нові, аби зекономити витрати.
“Вартість одного нового контейнера становить 350 євро, ці ж обійшлися вдвічі дешевше”, - додає заступник.
Стало відомо, що у Кременці є вулиці, мешканці яких домовляються про вивезення сміття в певний час, поки що без встановлення контейнерів.
“Скажімо, по вулиці Березина така домовленість вже існує”, - каже Микола Матвіюк.
Своїм коштом рекомендують закупити контейнери для підприємців.
Надія Медецька запропонувала оприлюднити графік вивезення сміття та правила поводження з побутовими відходами.
“Ніде не зустрічала інформації, куди можна викидати те сміття. А варто написати і донести все людям простою мовою. Наказати і оштрафувати можна тоді, коли люди поінформовані. В мене така пропозиція”, - зазначила Надія Медецька.
Із деякими пунктами договору теж є проблеми, простим людям їх не зрозуміти, переконана пані Надія.
Не обійшли і питання оплати.
“Якщо послуга надається, то за неї потрібно платити. В нас, що було з “Катрубом” -  кременчанин платив за себе, за того, хто не платить і за мешканців сіл, які привозили сміття до міста”, - зазначив Микола Матвіюк.
Юрист додала, що наявність чи відсутність договору не звільняє від зобов'язань.
Також населення цікавить обгрунтування тарифів. Як зазначив Віталій Савчук, із першого квітня з людей братимуть гроші за послуги, котрі повною мірою ще не надають.
Чиновники зазначили, що питання, котрі обговорили суттєві. І додали, що в інформаційному плані роз'яснення для населення буде.  Про графіки роботи, відповідальність та зобов'язання комунальних підприємств і населення і штрафи.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення