У Підлісецькому лісництві Кременецького лісгоспу здійснюють переробку шишок хвойних


За останні п'ять років в державному підприємстві "Кременецьке лісове господарство" суттєво поліпшилася постійна лісонасіннєва база такими об’єктами, як плюсові дерева – 31 шт., постійні лісонасіннєві ділянки – 10,0 га, плантації дуба звичайного – 7,2 га, сосни звичайної – 3,0 га. Все це сприятиме підвищенню продуктивності плодоношення та поліпшення якості насіння для подальшого створення екологічно стійких насаджень, значно зменшує вік та терміни плодоношення і зниження затрат на заготівлю лісового насіння.

Забезпечення підприємства якісним насінням дерев і чагарників з цінними спадковими властивостями в достатньому обсязі можливе за наявності постійної лісонасінної бази та чіткої організації збору лісонасінної сировини, його переробки і зберігання.
На базі Підлісецького лісництва функціонує шишкосушарка для переробки шишок сосни, ялини, модрини. За сезон переробляється в середньому 8-10 тон шишки, продуктивність становить 200 кг шишок за добу.
Перероблена шишка в подальшому використовується для опалення шишкосушарки.
Від насіння з високими генетичними властивостями, залежить відсоток виходу та якість посадкового матеріалу, яким будуть створені та вирощені високопродуктивні насадження.
 
 

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення