Скільки кременчан скористалися щепленням від грипу?

Дев’яносто осіб у цьому сезоні пройшли вакцинацію від грипу на кременеччині.

45 осіб це зробили власним коштом, про інших сорока п’ятьох подбали підприємства де вони працюють
«Основним заходом специфічної профілактики грипу залишається вакцинація. Це протигрипозна вакцина, що відповідає прогнозованому штаму і містить антигени (білок) одразу трьох штамів вірусу грипу, які відбираються на основі рекомендацій ВООЗ», - каже лікар-епідеміолог, завідувач відділення епіддосліджень Кременецького ММРВ ДУ «ТОЛЦ МОЗ України» Оксана Забрамська.
"Протигрипозна вакцина, що відповідає прогнозованому штаму і містить антигени одразу трьох штамів вірусу грипу, які відбираються на основі рекомендацій ВООЗ"
Наразі у районі показники захворювання на грип не перевищують епідпорогових значень та утримуються на рівні сезонних. «Загальна захворюваність на грип та ГРВІ за останні 7 днів склала 88,5 випадків на 100 тисяч населення, що становить 33,3% до розрахункового показника визначення початку епідемії - 283 випадків на 100 тис. населення», - зазначає лікар-епідеміолог.
Також зафіксували, що за перший тиждень нового року кількість хворих знизилась у порівнянні з попереднім тижнем минулого року на 10,3%.
Вікторія Іваницька головний редактор kremenets.city

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення