Чому досі не знайшли замовника вбивства активіста Віталія Ващенка

Виконавці і організатор злочину у суді. Вже цього року, можливо, буде вирок.

Оголошення вироку в Збаразькому суді виконавцям і організатору замовного вбивства кременецького активіста Віталія Ващенка планують 26 грудня. Щодо замовника вбивства – його досі не знайшли. Принаймні підозру нікому не оголосили. Нагадаємо, Віталія Ващенка 26 травня 2016 р. кийками забили на смерть. Сиротами залишились двоє синів. Громадський активіст, член ГО «Народна рада», депутат Кременецької міської ради, - йшлось в офіційних повідомленнях. «Наш Робін гуд», для якого не існувало ані заборонених тем, який не боявся «дахів» та не закривав очі на беспредєл, дерибани і свавілля силових структур – так за нього відгукувались земляки й ті, хто добре знав Віталія Ващенка. І обов’язково наголошували: він «воював» ніяк не для власного збагачення і не для примноження капіталу. А тому, що його боліла Україна. Мучив безлад, який коївся навколо. За декілька днів до трагедії Віталія попереджали, що на нього готують напад, але він це не сприйняв всерйоз.   
- Звичайно, ніхто не опустить руки, - запевняє начальник головного управління нацполіції в області Олександр Богомол. - Ми й далі будемо продовжувати докладати всі зусилля, аби доказати вину в замовленні вбивства активіста Віталія Ващенка. Кримінальне провадження відносно замовника вбивства Ващенка розслідується. У поліції кажуть: проводять всі можливі слідчі дії, які їм дозволяє кримінально-процесуальне законодавство. На жаль, сьогодні не мають оголошеної підозри тій особі. Перевірили вже близько 30 людей, які могли замовити вбивство Ващенка 
- Щоб притягнути до відповідальності замовника – потрібні реальні докази, - каже Олександр Богомол. - Багато простіше зібрати докази, якщо людина вчинила якісь дії – щодо виконавців злочину і навіть організатора. Із замовником важче. Всі це розуміють. Але ми працюватимемо, поки не доб’ємось позитивного результату.


Джерело: te.20minut.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення