У «Катруб-Кременець» пояснили причини сміттєвого колапсу в Кременці

Після низки скарг та зауважень кременчан щодо незадовільної ситуації із вивозом сміття, біля міських сміттєвих баків рух пожвавився. Тверді побутові відходи почали оперативно вивозити. Невже працівникам ПП «Катруб-Кременець» потрібне зайве нагадування із фото підтвердженням аби виконувати свою роботу?

За поясненнями «Реально» звернулася безпосередньо до працівників підприємства.

Останні запевняють, що це не саботаж. Кажуть, що самі зацікавлені у тому, щоб вивозити сміття вчасно. Та зробити цього не можуть через низку обставин. Основними причинами не зовсім якісних послуг в останні кілька тижнів у «Катрубі» називають несприятливі погодні умови та особливості рельєфу Кременця.
– Усі тверді побутові відходи вивозимо одним спецавтомобілем, на якому працюють троє людей, – розповіла контролер ПП «Катруб-Кременець» Оксана Старух. – За нормальних умов на вивіз сміття із однієї точки мали б витрачати 10-15 хвилин, а іноді витрачаємо до 2 годин на складних ділянках. Прибираємо сніг, посипаємо піском, де це необхідно, і аж тоді маємо доступ до контейнерів. Тож на інші вулиці уже не встигаємо доїхати. Окрім того, у святкові дні сміття завжди збирається більше, ніж зазвичай.
Також у «Катрубі» наголошують, що є вулиці, де за угодою сміття забирають один раз на тиждень, наприклад із вул. Горбача.
Хоча у підприємстві визнають, що із вивозом сміття є проблеми, і на деяких ділянках спец автомобіль не був 10 днів, кажуть, що іноді кременчани звинувачують працівників несправедливо.
– Часом приходять люди і кажуть, що у них не вивозили сміття протягом певного часу. Насправді ми за допомогою навігатора, встановленого у автомобілі, бачимо, куди він заїжджав, а куди – ні, – пояснює Оксана Старух, демонструючи траєкторію руху спецавтомобіля на екрані.
Інформація надана «Катрубом», свідчать про те, що кременчани неохоче укладають угоди із підприємством. Нагадаємо вартість обслуговування у квартирах становить 7,19 грн. із людини, у приватних будинках – 7,75 грн.
– Коли підприємство укладало договір із Кременецькою міською радою, то передбачали укладання договорів на 99% населення, а уклали – 60%, – каже Оксана Старух.
Нещодавно Кременецька міська рада рішенням виконавчого комітету уповноважила контролера «Катрубу», який став членом виконкому, на складання адміністративних протоколів у тих квартирах чи будинках, де відмовляються укладати договори на вивіз сміття.
Як повідомив заступник міського голови Кременеця Володимир Шевчук, такі протоколи складатимуть за ст. 152 адміністративного кодексу України, яка передбачає накладення штрафу від 360 грн.
З іншого боку є кременчани, які платять за кілька помешкань за надання послуг ПП «Катруб». Наприклад, за батьківський будинок, що стоїть порожній. У такому випадку, пояснили працівники, необхідно звернутися із відповідною заявою в офіс підприємства і подвійну оплату скасують.
Олена ІЛИНИЧ

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення