Почаївського будинку творчості та спорту «Звіт за літо»

Літо пройшло. Проте вихованці Почаївського будинку творчості та спорту і влітку байдиків не били, а приймали участь у різноманітних змаганнях та заходах, встигли побувати у туристичній мандрівці та набратися хороших вражень на наступний рік.
Ми пропонуємо вашій увазі невеличку серію заміток під назвою «Звіт за літо», в якій розповімо про всі пригоди та здобутки наших чудових малюків та уже мужніх та майже дорослих юнаків та дівчат.
Зустріли літо у підготовці до Дня міста Почаєва. Готувалися всі – адже на свято планувалося провести багато заходів.
Один з них - турнір з шахів, який відбувся як зустріч двох поколінь. Пройшло уже 20 років, як молодий шахіст, кандидат в майстри спорту Лещук Валентин Анатолійович набрав свою першу групу майбутніх шахістів. Був складний 1996 рік. Складна ситуація у країні та фінансовому житті Почаївчан давалася в знаки. Проте не зважаючи ні на що, виготовивши власними силами шахові фігури, столи, придбавши за власний рахунок демонстраційну дошку та винайнявши приміщення Валентин Анатолійович з головою кинувся знайомити нас (однією з тих дітей була і я) з казковим світом шахових фігур, комбінацій, дебютів. Не раз бувало що і на змагання возив нас за власний рахунок – лише аби дати можливість вийти на інший – районний, обласний та Всеукраїнський рівень. Давно це було. І ось, уже яке покоління малюків приходить на шаховий гурток Валентина Анатолійовича. Турнір – зустріч двох поколінь пройшов у дружелюбній атмосфері. Усмішки не сходили з уст. Всі були раді гостям з Тернополя,  яких добре знали по попереднім змаганням. Старше покоління подарувало молодим гуртківцям електронний шаховий годинник та побажало успіхів та нових здобутків у шаховій сфері.
Змагання з спортивного туризму також пройшли на високому рівні. Діти демонстрували хорошу підготовку та обізнаність у цій сфері. У перехожих аж дух перехоплювало коли вони спостерігали за тим, як між кроною старого дуба маленькі туристи показують дива техніки.
Багато вихованців брали участь у виготовленні панно «Почаїв», яке складається з різнокольорових корків, що протягом року збирали усіма силами Будинку творчості. На виготовлення його пішло 2768 пластикових корочків, 2788 шурупів – саморізів, пластиковий лист 2,0 м *1,25 м., 10,4 м дерев’яної рейки, тонна сміху та веселого настрою, творча наснага всього дорослого та дитячого колективу Почаївського будинку дитячої творчості та спорту, 327 склянок чаю та 33 кг печива.
Окрім цього юні художники з гуртка образотворчого мистецтва виготовили трафарет на полотні розміром 10 метрів в довжину, з написом «ГРОМАДА ЄДИНА», кожна буква якого складалася з чудових малюнків місцевих краєвидів, національної символіки, та елементів народної творчості та традицій. Кожен бажаючий міг підійти ( полотно було розгорнуте неподалік парку Шевченка, де відбувалося святкування) та власною рукою добавити барви у цю роботу.
Святкування Дня міста пройшло «НА УРА»!!!
Олена Nakonechna

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення