Автопробіг пам’яті тих, хто поклав життя за Україну, відбувсяся 26 серпня у Тернополі

Розпочався він з панахиди на Алеї слави, де поховані загиблі учасники АТО. Організатори планують зробити автопробіг традиційним і проводити щорічно.

Ініціаторами акції «Запали свічку пам'яті» стали Учасники бойових дій спільно з рідними загиблих воїнів, волонтерами і громадськими організаціями. Бійці з різних куточків Тернопільщини зустрілись на Микулинецькому кладовищі, аби віддати шану полеглим побратимам.

Священики і капелан відправили панахиду, і, освятивши лампадки, запалили їх на могилі кожного з бійців. Окрім того, представники всіх районів повезли освячені свічки кожному із загиблих, похованих в різних куточках області.
Автопробіг розпочався у центральній частині Тернополя і завершився на Збаразькому кільці. Бійці на згадку зробили спільне фото, обговорили нагальні проблеми і вирішили, що такий автопробіг пам’яті загиблих земляків влаштовуватимуть щороку. Сподіваються, що вже у 2017-му до них приєднаються вояки всіх без винятку районів області, які з різних причин не брали участі в цьогорічному дійстві.
Кожна свічечка поїхала до свого бійця. От і наші шість лампадок в пам’ять про загиблих кременчан вояки Спілки учасників АТО привезли до Собору Преображення Господнього. Тут священики Кременецького Благочиння УПЦ КП отець Володимир і отець Василь відслужили заупокійну панахиду. Рідні загиблих героїв разом з бійцями запалили свічку на могилах полеглих земляків: Дмитра Лабуткіна, Бориса Макаревича, В’ячеслава Мельника, Віталія Фурсика і Миколи Чорного.

У пам’яті близьких і друзів вони назавжди залишиться світлими, щирими, вимогливими до себе і небайдужими до інших бід людьми. Вони житимуть у наших серцях завжди. Вічна їм пам'ять і слава Героям!

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення