У Кременецькій бібліотеці у вихідні зібралися історики з особливого приводу

У Кременецькій бібліотеці у вихідні зібралися історики з особливого приводу (фото)
Познайомитися та обговорити нове видання зібралися учора в Кременецькій районній бібліотеці ім. Юліуша Словацького історики краю. Там двоє авторів, Олександр Ільїн та Петро Мазур презентували свою книгу «Нариси історії Береза-Картуського концтабору (липень 1934 – вересень 1939)».
[ads-post]– Чудова осіння погода, то не лише привід податися в ліс по гриби, але, як варіант, піти у районну бібліотеку ім. Юліуша Словацького на презентацію книги Олександра Ільїна та Петра Мазура «Нариси історії Береза-Картуського концтабору (липень 1934 – вересень 1939)». Видання містить документи Державного архіву Брестської області, матеріали преси міжвоєнного періоду ХХ ст., також мемуари в’язнів табору. У книзі згадуються кременчани та жителі повіту, – поділилася враженнями історик Ірина Скакальська.

– Автори книги розповіли історію створення наукового видання, звернули увагу на проблемні питання, які намагалися з`ясувати, досліджуючи архівні дані, на документи, які вдалося знайти та опублікувати вперше, – повідомили у Кременецькому медичному коледжі ім. Арсена Річинського.
Також гості заходу мали нагоду переглянути документальний фільм, що відображує шокуючі реалії концтабору для перевиховання незгідних громадян Польщі, серед яких було багато українців.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення