В Кременці хотіли будувати "золоті" зупинки 📹

Про ситуацію з завищенням кошторису на будівництво автобусних зупинок в Кременці розповідає Віталій Савчук.
29 серпня під час проведення сесії Кременецької міськради депутати зачепили питання будівництва зупинки автобусних маршрутів по вулиці Вишнівецькій. Відповідно до договору, укладеного між Кременецькою міськрадою та ПП "Будтранспроект" (реєстрація у місті Дубно) 14 травня 2018 року, останнє зобов’язувалося виконати відповідні роботи на суму 896 530,00 грн. Строк дії договору до 31 грудня 2018 року. Наша організація (Народна Рада) ще у травні звернула увагу на значну суму, яка виділена для виконання даних робіт, але традиційно із міської влади на це уваги не звернули.
«Сорока на хвості» принесла інформацію, що вартість робіт була вдвічі меншою, але одна зацікавлена особа проект звозили до Тернополя, і внаслідок внесених змін та поправок вартість зупинки досягла майже 900 тис. грн. Щоб визначити істину, 18 липня нами було відправлено лист на Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції у Тернопільської області із проханням перевірити відповідність проектно-кошторисної документації по виконанню робіт по облаштуванню зупинки для автобусів чинному законодавству. Лише 25 серпня прийшла відповідь (зареєстрована 22 числом) про те, що в Управлінні відсутні законні підстави для здійснення заходів контролю. А тепер причина: у заяві немає чітко зазначеної адреси об’єкта – простіше кажучи зупинки. Цікаво виходить: укладати договір на значну суму щодо будівництва об’єкта без зазначення точної адреси можна, а здійснювати контроль – ні.
Але що характерно- роботи припинилися взагалі (якщо не брати до уваги зрізані дерева), підприємця неможливо виловити, але краще подивіться відео, і почуєте багато цікавого. Приємного споглядання.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення