У Кременці дітей із посвідченнями вже не виганятимуть з автобусів

У м. Кременець Тернопільської області, де проживає значний відсоток багатодітних сімей, все більшої гостроти набуває проблема проїзду дітей в громадському транспорті.

Діти змушені оплачувати проїзд на рівні з усіма жителями. Однак не кожна багатодітна сім’я має змогу повноцінно забезпечувати дітей включно із регулярними поїздками на маршрутках.
Численні звернення матерів щодо збереження пільг на проїзд та безпосередня участь депутата Кременецької міської ради від ВО «Свобода» домоглися від влади справедливості.
«Навіть Президент запропонував внести зміни до Закону України. Оскільки, передбачалось збільшення державної субвенції на оплату пільгового проїзду, з метою захисту соціально-незахищених верств населення та гарантування їм безкоштовного проїзду на громадському транспорті – пишуть у зверненні кременчани, –  Дітей з посвідченнями виганяють з автобусів. І це, в першу чергу, «дякуючи» нашому меру».
Також варто зазначити, що не лише місцева влада проігнорувала чинний закон України про пільговий проїзд. Власники маршруток влаштували протест на вулицях Кременця, аби діти із багатодітних сімей не мали змогу їздити безкоштовно пише vkursi.te.ua.
Відтак, з ініціативи голови фракції ВО «Свобода» в Кременецькій міській раді Віктора Герасимовича, вдалось дійти компромісу і численні звернення матерів були результативними. Окрім того, депутат наголосив на проведенні роз’яснювальних робіт перевізників із водіями стосовно питань культури спілкування і поведінки із пасажирами.
Зрештою, виконавчий комітет міської ради прийняв рішення щодо збереження пільг на проїзд для дітей із багатодітних сімей. Тепер громадський транспорт курсуватиме звичним маршрутом і вже з 15 квітня діти їздитимуть безкоштовно.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення