Суд над вбивцями Віталія Ващенка знов перенесли

Суд по вбивцях кременецького активіста, патріота Віталія Ващенка вкотре довелося перенести через хворобу адвоката одного із обвинувачених.

Судове засідання було призначене на 16 березня, однак, заздалегідь суду стало відомо, що захисник одного із обвинувачених не зможе бути присутній, адже перебуває на стаціонарному лікуванні.
Це вже вдруге суд доводиться переносити через цього адвоката, який представляє інтереси одного із виконавців жорстокого злочину, скоєного у травні 2016 року.
На засідання вкотре підтримати вдову загиблого Наталю Ващенко приїхали друзі та активісти з ГО «Народна рада Кременеччини» та «Правого сектору». Колегія суддів наголосила, що наступне судове засідання має обов’язково відбутися, адже в обвинувачених закінчується запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, тому його потрібно продовжити знову.
Відтак, судді вирішили призначити обвинуваченому, захисник якого хворіє, іншого адвоката з Регіонального центру надання безоплатної вторинної правової допомоги у Тернопільській області, а наступне судове засідання призначити на вівторок, 21 березня, о 12.30 год.
Крім того, що як активісти, так і потерпіла зацікавлені у якомога швидшому судовому розгляді справи, вони ще й вимагають, щоб поліція нарешті назвала замовника вбивства й притягнула його до відповідальності. Вже друге судове засідання вони розклеюють у залі суду нагадування, що «замовник вбивства Віталія Ващенка має сидіти!».
Нагадаємо, скоро минає рік, як не стало громадського активіста та чудової людини Віталія Ващенка. Наразі на лаві підсудних перебувають лише організатор, посередник та два виконавці страшного злочину. Щодо замовника вбивства, розслідування виділили в окреме кримінальне провадження, однак поки що поліція не квапиться оголошувати його результати.



Новини партнерів

Останні новини

Оголошення