За жахливо неякісний ремонт об’їзної Кременця дорожників змусили заплатити 32 мільйони

На нібито відремонтованій ділянці дорожнє покриття почало руйнуватись вже через декілька місяців. Хоча міжремонтні строки на такого роду роботи становлять 6-8 років.

Пам’ятаєте, під час парламентських виборів 2012 року від Північного округу Тернопільщини балотувався Володимир Клименко? Про те, що банкіра-регіонала за будь-яку ціну просували у владне крісло і не гребували при цьому відвертою брехнею та маніпуляціями не писав хіба лінивий журналіст. Так, з Клименка намагалися зробити великого «відновлювача доріг Тернопільщини». Втім, всі дороги, на яких піарився регіонал ремонтувалися за кредитні кошти і то лише «своїми» фірмами. Одною з таких була компанія «Луцькавтодор-Сервіс». Волиняни, згідно з планами регіоналів, мали відремонтувати ділянку дороги М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече (об’їзну міста Кременець). Для тернопільських дорожників була команда – або вони, або ніхто, тому Служба автомобільних доріг таки підписала у 2012 році договір з підрядною організацією «Луцькавтодор-Сервіс». Втім, коли ремонт був завершений, стало зрозуміло – приймати такі роботи буде злочином. Акти про прийом-передачу об’єкту реконструкції не підписували. Ба більше, підрядник повписував у документи ремонти, які здійснював Тернопільсьий облавтодор. Понад чотири роки від недобросовісного підрядника нічого не було чути, та на початку 2016 року у Службу автомобільних доріг надійшло повідомлення від Тернопільського господарського суду. «Луцькавтодор-Сервіс» захотіло отримати 23 мільйони гривень за ремонт і ще 12 – за невчасну виплату. У ході розгляду справи суд призначив незалежну експертизу «відремонтованої» ділянки дороги. У висновку дослідники тільки підтвердили значні недопрацювання підрядника, повідомляє «НОВА Тернопільська газета».
Здавалося б, удача на боці Служби. Втім, у листопаді 2016 року суддя Бурда Надія Миколаївна стає на бік ділків. Вона не бере до уваги заключення експертів і задовольняє позов. Від затребуваної підрядником суми лише віднімає близько 2 мільйонів гривень. У результаті правосуддя «по-бурдівськи» гроші, які Служба автомобільних доріг у Тернопільській області планувала використати на поточний ремонт 5-ти кілометрів дороги, тепер піде в кишеню горе-підряднику. Люди втратять кілометри комфортної дороги. Цікаво, а що натомість отримає суддя.
Джерело: Терен

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення