Цієї ночі переведуть годинники на годину вперед

В останню неділю березня – в ніч з 25 на 26 число, о 3:00, необхідно перевести стрілки годинника на одну годину вперед.

Відповідно, встати і лягти спати кременчанам доведеться раніше звичного часу. Варто зазначити, що перехід на літній час є стресовим для організму і підготовку до цієї події варто починати заздалегідь. Щоб можливі негативні наслідки обійшли вас стороною, скористайтеся простими, але дуже дієвими порадами:
  • Проводьте більше часу на свіжому повітрі, намагайтеся здійснювати піші прогулянки щодня.
  • Лягайте спати трохи раніше звичного.
  • Стежте за раціоном харчування. Відмовтеся від жирної та важкої їжі, віддавайте перевагу свіжим продуктам і здоровому харчуванню, вживайте більше фруктів, овочів і вітамінів.
  • Оптимізуйте свої навантаження. Не варто перенапружуватися і брати додаткову роботу. Проводьте більше часу з сім’єю і друзями, рушайте в улюблені місця, займайтеся спортом і хобі.
Нагадаємо, в Україні переводять час двічі на рік – в останню неділю березня переходять на літній час, а в останню неділю жовтня – на зимовий. Тож вже зараз потрібно лягати спати раніше, аби помалу адаптувати організм до нового режиму.
У 2011 році Верховна Рада намагалася скасувати переведення годинників на зимовий час, але під тиском громадськості прийнята постанова була скасована пишуть Тернополяни.
"Літній" і "зимовий" порядок обчислення часу вперше був запроваджений у Великій Британії в 1908 році для економії та раціональнішого розподілу електроенергії впродовж доби. В СРСР перехід на зимовий час і назад регулярно здійснювався з 1981 року. Наразі понад 110 країн світу переходять на "літній" і "зимовий" час.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення