Вивчаємо історичну спадщину Шумщини

З метою вивчення історичної спадщини Шумщини з учнями навчальних закладів міста Шумська, за участі педагогів та представників громадськості проведено урок-екскурсію в храмі Преображення Господнього (м. Шумськ).

180 років тому (1837 рік) споруда церкви перейшла до рук православних шумчан, оскільки до того це був францисканський католицький монастир. Комплекс храму Преображення Господнього має велику історичну та культурну цінність, адже був збудований в 1637 році і йому цьогоріч виповнюється 380 років повідомляє shumska-gromada.gov.ua.
Учасники уроку-екскурсії  почули цікаві розповіді про історію Шумщини, архітектурної споруди та в цілому духовного життя нашого краю від вчителя історії Шумського ліцею Приймич Л.І., краєзнавця та письменника Сергія Синюка, а також настоятеля храму о. Миколая  Бабія. Захід показав, що історія Шумщини - багатогранна та невичерпна. Діти вдячні за можливість доторкнутись до духовних святинь ініціатору заходу благочиному УПЦ КП о. Миколаю, який віднайшов давні документи, ікону XVII ст. та організував відзначення цієї події.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення