Туристи з Почаєва змагались за кубок області з пішохідного туризму (Відео)

У Тернополі свої навики демонстрували туристи з різних куточків області. Тут відбулася Першість Тернопільщини з пішохідного туризму в закритому приміщенні.


ВАЛЕРІЙ СТАРИЧКОВ, президент Тернопільської обласної федерації спортивного туризму:
«Сьогодні у нас, фактично, відкриття спортивного туристського сезону. Проводимо перші в цьому році змагання. Змагання на кубок Тернопільщини з пішохідного туризму в закритих приміщеннях. Основне завдання цих змагань – не тільки завоювання кубків-грамот. Це, практично, втягування, залучення людей, молоді до занять спортивним туризмом».
Техніку туризму демонстрували 17 команд у двох вікових групах, з Тернопільського, Кременецького, Зборівського, Козівського та Теребовлянського районів, а також з обласного центру.
ВІКТОР ЛЯЩУК та ПАВЛО ДОМАШИЧ, представники команди «Екліпс» (м. Почаїв, Кременецький р-н):
«- Наша команда вже як 8 років займається туризмом і так вирішили прийняти участь в цих змаганнях, бо до того часу не змагалися, не приймали ніякої участі, просто тренувалися і вирішили прийняти.
– Команда 5 років займала першість в Тернопільській області по спортивному туризму, серед юнаків та юніорів. Займали призові місця на чемпіонатах України та області. Від цих змагань очікуємо певної конкурентності, тому що наша команда не виходила на змагання вже рік. І наша команда вже не фаворит області. Команда «Легіон» зараз фаворитом йде області. Ми прагнемо виграти ці змагання, прагнемо доказати свою першість і відновити статус чемпіона».
ВАЛЕРІЙ СТАРИЧКОВ, президент Тернопільської обласної федерації спортивного туризму:
«Етапи різні. Етапи такі, що, в принципі, можливі підчас туристських походів. Це і підйом по похилій площині зі страховкою, і переправа навісна, і тренажери – це скельна ділянка, і транспортування постраждалого. Тобто, всі ці етапі, які потребують не тільки чисто фізичної сили, але й, відповідно, знання техніки туризму».
Подібні змагання, зі слів президента обласної федерації спортивного туризму, не рідкість.
ВАЛЕРІЙ СТАРИЧКОВ, президент Тернопільської обласної федерації спортивного туризму:
«Скажімо, в минулому році ми провели багато етапний кубок в Тернопільській області по пішохідному туризму. Це – 6 етапів. Провели змагання з техніки водного туризму. Наші команди прийняли участь в 9 всеукраїнських чемпіонатах і кубках. Цей рік почався важко, знов таки, але навіть на ці змагання вдалось знайти якісь фінанси».
Тривали змагання протягом дня.
Джерело: intb.te.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення