У Кременці проігнорували заборону на салюти?

На заборону салютів і феєрверків у Кременеці начхали окремі заклади громадського харчування, які непогано заробили на новорічних гулянках, тай самі кременчани, котрі власні веселощі поставили на перше місце.

Рішенням сесії від 23 грудня 2016 року Кременецька міська рада також заборонила у період проведення Новорічних та Різдвяних свят з 30 грудня 2016 року по 21 січня 2017 року використання салютів, феєрверків та інших піротехнічних засобів на вулицях, прибудинкових територіях, у приватних садибах та у громадських місцях. Винятком мала стати лише Новорічна ніч з 31 грудня 2016 року на 1 січня 2017 року.
До такої заборони у Кременеці не поставилися із розумінням ні певні заклади громадського харчування, які непогано заробили на новорічних гулянках, ні самі кременчани, котрі власні веселощі поставили на перше місце. Спокій і душевна рівновага тих, хто ще кілька місяців, а може й тижнів, сидячи в окопах, захищав наш спокій, їх, очевидно, не хвилювали - пише "Реально".
Особисто я проти використання задля розваги різних піротехнічних засобів, принаймні доки у країні йде війна, – каже атовець-розвідник Радік Штогун, котрий демобілізувався у 2015 році. – Ще влітку ми говорили на цю тему із головою Кременецької РДА і пропонували ввести хоча б тимчасову заборону на такі речі. Навіть вибухи салютів надзвичайно погано можуть відбитися на психологічному стані військових, які порівняно нещодавно повернулися з війни.
Такі розваги нікому не потрібні, – ділиться думками кременецький атовець Андрій Данилюк. – А надто дітям, у яких піротехніка користується неабиякою популярністю, а її використання без нагляду дорослих може узагалі обернутися трагедією. 
Окрім цього військовослужбовці та волонтери сходяться на думці, що кошти витрачені на святкову піротехніку краще було б використати на допомогу військовим будням.
Як зізнаються деякі із демобілізованих атовців, почувши звуки схожі на вибухи, вони інстинктивно падають на землю і закривають руками голову. Уявили таку ситуацію? Уже не так сильно хочеться салюту, правда?
Олена ІЛИНИЧ

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення