Податківці Кременеччини зустрілися з майбутніми платниками податків

Щороку в нашій країні проходить тиждень права, під час якого відбуваються заходи, що спрямовані на підвищення рівня правової культури у населення. Цього року він проходить з 5 по 10 грудня.


Традиційно у податкових інспекціях у цей тиждень проводять Дні відкритих дверей для студентської та учнівської молоді, читають лекції в навчальних закладах, організовують тренінги для платників податків.
Виховання у молоді - майбутніх платників податків правової та економічної культури, відповідальності за виконання своїх обов’язків перед державою є одним із напрямів роботи органів Державної фіскальної служби.
Саме з цією метою нещодавно у Кременецькій об’єднаній державній податковій інспекції відбувся День відкритих дверей для учнів Кременецької загальноосвітньої школи №3.
Під час зустрічі зі школярами начальник Кременецької ОДПІ Ярослав Міщук зазначив, що сьогодні триває реформування і модернізація фіскальної служби, які спрямовані на те, щоб зробити податкову систему простішою та зрозумілішою і такою, яка давала б змогу виробництву розвиватися, накопичувати засоби для розвитку і забезпечувати достатні надходження до державного і місцевих бюджетів.
Начальник інспекції доніс до майбутніх платників податків, що податки – це основа формування бюджету країни, фінансування освіти, науки, культури, медицини та соціально-економічних програм, а працівники фіскальної служби забезпечують контроль за повним та своєчасним надходженням податків і зборів до бюджетів усіх рівнів. Добровільна сплата податків сприяє підвищенню життєвого рівня кожного громадянина.
Зацікавила школярів й інформація про електронні сервіси, запроваджені ДФС України. Вони дізнались, що електронне спілкування може приносити не тільки задоволення, а й користь. Зокрема, відтепер у такий спосіб можна здійснити реєстрацію платника податків, подати звітність в електронному вигляді, отримати електронну консультацію, а це значно економить час і кошти.
Відвідувачі з задоволенням дізнались про можливості отримання податкової знижки, на яку можуть претендувати батьки, які сплачують кошти за навчання своєї дитини.
Після ознайомлення з роботою кожного структурного підрозділу податкової інспекції, школярі відвідали Центр обслуговування платників податків, де дізналися про адміністративні та інформаційні послуги, які в ньому надають.
Зустріч нікого не залишила байдужими, учні багато запитували, адже перед ними стоїть нелегкий вибір майбутньої професії.
Також така зустріч стала корисною і для працівників ДФС, адже відвертість спілкування дала можливість ознайомитися з новими ідеями молоді щодо вдосконалення податкової політики, їх баченням розвитку взаємовідносин бізнесу з державними органами.

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення