У 13 районах Тернопільщини навіть не починали працювати прозоро (Відео)

Чиновники Борщівського, Бучацького, Гусятинського, Зборівського, Козівського, Кременецького, Лановецького, Монастириського, Підволочиського, Підгаєцького, Тернопільського, Чортківського і Шумського районів і далі освоюють кошти як за часів Януковича.

Вчора у Тернополі  заступник голови правління ГО «Центр громадського моніторингу та досліджень» Юрій Кузько презентував результати антикорупційних розслідувань, які здійснювали експерти їхнього центру протягом 2016 року у рамках проекту «Зменшення впливу корупційних ризиків та конфліктів інтересів при розподілі бюджетних коштів».

Як відомо, з 1 серпня запроваджено новий Закон України “Про публічні закупівлі”, розпочала роботу система ProZorro – електронна система публічних закупівель, яка прийшла на зміну паперовим держтендерам. Але наші бюрократи знайшли, як обійти цей бар’єр з допомогою допорогових закупівель. За статистикою, чиновники України провели в тіні пів бюджету країни. Із 30 червня Тернопільська міська рада теж мала діяти відкрито при закупівлі товарів і послуг на суму понад 50 тисяч гривень. Проте, розпорядження міського голови Сергія Надала від 7 вересня №251 додали одне одне слово – “рекомендувати” проводити. Цивілізована норма стала не обов’язковою до виконання клеркам мерії. Ось так просто система ProZorro була знівельована у файному місті. Голова Тернопільської облдержадміністрації Степан Барна навіть не бавився у цивілізованого політика: 11 травня 2016 року він лише рекомендував проводити закупівлі у системі ProZorro при закупівлях від 3 тисяч гривень. На Львівщині і мер, і голова ОДА цю норму вважають обов’язковою. У нашій же області у 13 районах жодного разу не провели закупівлю у системі публічних закупівель ProZorro. Зокрема, далі працюють у тіні чиновники Борщівського, Бучацького, Гусятинського, Зборівського, Козівського, Кременецького, Лановецького, Монастириського, Підволочиського, Підгаєцького, Тернопільського, Чортківського і Шумського районів. Тут й далі освоюють кошти як за часів Януковича - інформує сайт provse.te.ua

Новини партнерів

Останні новини

Оголошення